Om os

Om Fænøsund

Johannes Thiesen, der var fisker, opførte ejendommen i 1921. Her startede han pensionatet Fænøsund, som han drev med sin kone Frida. Johannes fangede fiskene og tilberedte maden, mens Frida stod for at alt andet omkring gæsterne var i orden. 

Med den smukke beliggenhed drevet af passionerede kræfter fra værtsparret, blev Fænøsund et sted der tiltrak både kunstnere og musikere. Flere Skagens malere har besøgt stedet og boet der i længere perioder.

Parret drev stedet sammen indtil Fridas død i 1941. Herefter gjorde Johannes det alene indtil sin død i 1969. Efter denne periode har flere forpagtere drevet stedet som restauration. Fra 2000-2016 var det Jacob Elkær der ejede Fænøsund.

I 2016 købte Torben Østergaard bygningen.

Selvom der er gået 100 år, ligger restaurant Fænøsund stadig i de smukkeste omgivelser og man mærker straks, at stedet har en sjæl med dybe passionerede rødder for at skabe et helt særligt sted.

Restauranter i Middelfart
Restauranter i Middelfart

Marcel Rodrigues overtog forpagtningen af Fænøsund i foråret 2022. 

”Min interesse for madlavning startede allerede, da jeg var helt lille, hvor jeg hjalp min mormor i køkkenet. Jeg gik med hende på markedet, hvor hun nøje udvalgte råvarerne. Jeg er født og opvokset i Brasilien og min mormor passede mig derhjemme indtil skolealderen, så vi brugte meget tid sammen og hendes passion for madlavning, har helt sikkert smittet af på mig. Det var også derfor jeg senere uddannede mig som kok.

 Jeg har hentet erfaringer mange steder fra, jeg har blandt andet arbejdet på: Brøndums Hotel, Brødrene Price, Orangeriet i Kongens Have og restaurant Høst. I 2016 åbnede jeg restaurant ROS i Tønder og siden da har jeg været selvstændig.”

Marcel Rodrigues, forpagter og Direktør på Fænøsund.

 

Book bord online

Du kan også ringe til os på telefon: 6441 2838

Skriv til os via kontaktformularen hvis du har spørgsmål. Du kan også kontakte os på email: kontakt@faenoesund.dk
eller telefon: 6441 2838

Restauranter i Middelfart du bør kende til

Går turen til Middelfart, eller føler du måske det er på tide at se hvad byen gemmer på af restaurant muligheder? Ligegyldigt om du lever og ånder for mad eller måske bare nyder en dejlig god frokost, så bør du i hvert fald kende til os, når du undersøger restauranter i Middelfart.

Læs mere

Når det kommer til restauranter i Middelfart med rig historie, en beliggenhed omringet af det bedste fra den danske natur, og en verden af gastronomiske overraskelser, er vi restauranten du søger.

Vi mener ikke at du skal gå glip af en fantastisk oplevelse hos vores restaurant, lokaliseret direkte ud til havet i Middelfart, med udsigt til Fænø. Vores fantastiske personale vil altid sørge for at du hverken tager fra restauranten sulten eller utilfreds.
Skal der tages hensyn til allergier eller laves lidt om i retten for at tilpasse vegetarer såvel som veganere, kan dette også sagtens meddeles til personalet. Efterfølgende kan der nydes en gåtur ved den nærliggende skov eller ved strandkanten.

Sætter du pris på en gastronomisk oplevelse og ikke blot “endnu en cafetur”, samt et nyt syn på Danmark, så er vores restaurant i Middelfart lige det du søger.

 

Restaurant i Middelfart – en restaurant som værdsætter havets rige muligheder

Vores restaurant tilbyder en fantastisk menu til vores kunder som værdsætter velsmagende retter fra havets dybe blå vand. Restaurant Fænøsund, beliggende i Middelfart, blev opført i 1921 af stifter Johannes Thiesen. Thiesens’ farfar Claus Henrik havde levet af fiskeri og Thiesen havde på lige fod gennemlevet det, med sin store passion for havet.

De så begge et potentiale i de idylliske omgivelser, at Fænø kunne bringe læ og på samme tid de gode betingelser fiskene havde, på baggrund af Lillebælts mange skrænter. Restauranten som dagen i dag stadig ligger ved kysten i Middelfart, har bestemt ikke glemt dens historie. Denne baggrund ligger stadig til grund for restaurantens skandinavisk prægede cuisine, samt nordiske interiør.

Restauranten er stolte af at have rødder i Middelfart, og på menuen kan der derfor stadig findes mange varianter af havets rige muligheder. I menuen kan der findes 3-retters sæsonmenu som består af letbagt kulmule med luftig kartoffelskum, små syltede løg, sprøde chips og urter, samt Fænøsunds fiskesuppe med stegt kulmule, dild og marinerede urter, såvel som dagens fisk med cremet fiskesauce, nye gulerødder, løg, ærter, persillepuré og knuste kartofler med urter.  

Trods at restauranten er beliggende i Middelfart med rig mulighed for saltvandsfisk, kan der naturligvis også findes retter hvis fokus ikke omhandler fisk og skaldyr, hvis dette ikke falder i smag hos dig. 

Kom forbi vores spisested i Middelfart og få en lækker og uforglemmelig aften med en smagsoplevelse i særklasse. Du kan også nyde en lækker frokost i Middelfart hos Restaurant Fænøsund 

 

Restauranter i Middelfart med flot nordisk præg

Hos vores restaurant tilbyder vi en oplevelse i Middelfart som rummer mere end 100 års  historie og sjæl. Udover det velsmagende gastronomiske aspekt, kan du derudover læne dig tilbage og nyde interiøret som er præget af restaurantens historie og tager udgangspunkt i et elegant nordisk design.  

Designet stammer fra restaurantens tidligere historie som badehotel. Restaurantens design har fra start stået til grundlag for de kreative sjæle, og ligesom Skagen appelleret til kunstnere, digtere, frie sjæle, natur elskere og mange andre.

Vælg os som din næste restaurant i Middelfart, og få en inspirerende oplevelse.

Åbningstider

onsdag – Lørdag: kl. 12.00 - 23:00
Søndag, Mandag, tirsdag: Lukket

Info

Restaurant Fænøsund ApS
CVR: 42091901
Handelsbetingelser

Adresse

Tejlgårdsvej 100
5500 Middelfart

Se rutevejledning

Design af I-Vækst

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.