Om os

Om Fænøsund

Johannes Thiesen, der var fisker, opførte ejendommen i 1921. Her startede han pensionatet Fænøsund, som han drev med sin kone Frida. Johannes fangede fiskene og tilberedte maden, mens Frida stod for at alt andet omkring gæsterne var i orden. 

Med den smukke beliggenhed drevet af passionerede kræfter fra værtsparret, blev Fænøsund et sted der tiltrak både kunstnere og musikere. Flere Skagens malere har besøgt stedet og boet der i længere perioder.

Parret drev stedet sammen indtil Fridas død i 1941. Herefter gjorde Johannes det alene indtil sin død i 1969. Efter denne periode har flere forpagtere drevet stedet som restauration. Fra 2000-2016 var det Jacob Elkær der ejede Fænøsund.

I 2016 købte Torben Østergaard bygningen.

Selvom der er gået 100 år, ligger restaurant Fænøsund stadig i de smukkeste omgivelser og man mærker straks, at stedet har en sjæl med dybe passionerede rødder for at skabe et helt særligt sted.

Parret bag

Marcel og Isabelle Rodrigues overtog forpagtningen af Fænøsund i foråret 2022. Privat danner de par og har sammen to børn. Marcel står for køkkenet, mens Isabelle står for driften af restauranten.

”Min interesse for madlavning startede allerede, da jeg var helt lille, hvor jeg hjalp min mormor i køkkenet. Jeg gik med hende på markedet, hvor hun nøje udvalgte råvarerne. Jeg er født og opvokset i Brasilien og min mormor passede mig derhjemme indtil skolealderen, så vi brugte meget tid sammen og hendes passion for madlavning, har helt sikkert smittet af på mig. Det var også derfor jeg senere uddannede mig som kok.

 Jeg har hentet erfaringer mange steder fra, jeg har blandt andet arbejdet på: Brøndums Hotel, Brødrene Price, Orangeriet i Kongens Have og restaurant Høst. I 2016 åbnede jeg restaurant ROS i Tønder og siden da har jeg været selvstændig.”

Marcel Rodrigues, forpagter og køkkenchef på Fænøsund.

”Vores ønske er, at gæsterne der besøger Fænøsund får en fantastisk madoplevelse i afslappende og hyggelige rammer. Vi står for ærlig og velsmagende mad lavet med gode råvarer og kærlighed til håndværket. Vi ønsker at yde en nærværende service med smil og positiv energi. Restauranten ligger i de mest idylliske omgivelser, som inviterer til ro og nydelse. Vi har bevaret huset i den gamle badehotelstil og vi har kæret for detaljerne ved at vælge alt med omhug. Jeg er æstetiker og smukke omgivelser er meget vigtigt for mig, jeg bliver selv opløftet af rammerne på Fænøsund og det håber jeg også at vores gæster bliver.

 Vores ønske med Fænøsund er at skabe et sted, hvor mennesker mødes for at skabe oplevelser og opløftes i hinandens selskab. ”

Isabelle Rodrigues, forpagter og Food and Beverage Manager på Fænøsund.

Book bord online

Du kan også ringe til os på telefon: 6441 2838

Skriv til os via kontaktformularen hvis du har spørgsmål. Du kan også kontakte os på email: mail@faenoesund.dk
eller telefon: 6441 2838

Åbningstider

Tirsdag – Lørdag kl. 11:30 - 23:00

Adresse

Tejlgårdsvej 100
5500 Middelfart

Se rutevejledning

© Copyright 2022 | Fænøsund